Kauden avausmatsista tappio – Villiketut ratkaisi toisella puoliajalla

Huiman edustusjoukkueen valmistautuminen Itä-Keski-Suomen Kolmoseen alkoi 4-1 tappiolla Villikettuja vastaan. Sarjojen täydennysmenettelyn jälkeen Kakkoseen noussut Villiketut tarjosi Huimalle oivan paikan kokeilla tämän hetken pelillistä tasoaan ja mahdollisuutta testata eri pelaajia ennen Region’s Cupin otteluita.

Villiketut aloitti ottelun vahvasti. Joukkue piti palloa itsellään ja sai syötöillä murrettua Huiman puolustuslinjojen väliin tilaa. Kertaalleen Villiketut saivat pelattua pallon tolppaan asti, mutta viimeistelyssä joukkue ei kuitenkaan onnistunut.

Huima selvisi alun rynnistyksestä ja alkoi itsekin saada palloa Villikettujen päätyyn. Varsinkin hyökkääjänä pelannut Tomi Hyppönen sekä vasemmassa laidassa pelannut Eetu Korhonen pääsivät useaan kertaan murtautumaan puolustuksen selustaan luoden hyviä maalipaikkoja keltanutuille.

25. peliminuutilla Huiman parantunut peli tuotti tulosta. Huima sai kulmapotkun, jota asteli antamaan Jaakko Ruuska. Ruuska keskitti pallon takatolpalle, josta Juha Kurvinen pääsi nikkaamaan pallon maalia kohti. Lopulta pallon ohjasi verkkoon kulmapotkussa etutolpalla päivystänyt Jukka Kosonen, Huima 0-1 johtoon!

– Saipahan apinan nitistettyä heti alkuun, Kosonen kommentoi ensimmäisessä pelissä syntynyttä maalia.

Maalin jälkeen peli aaltoili kumpaankin päähän, Villikettujen hallitessa kuitenkin palloa. Villikettujen hallinta tuottikin tulosta aivan ensimmäisen jakson lopussa, kun Villikettujen oikea hyökkääjä pelattiin puolittaiseen läpiajoon. Maalilta vastaan tullut Wacklin oli harhautuksessa voimaton, jonka jälkeen hyökkääjä pääsi puttaamaan pallon varmasti takakulmaan. Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Puoliajalla Huima suoritti muutaman vaihdoksen pelaajissa ja pelipaikoissa, mikä sekoitti keltanuttujen peliä toisen jakson alussa. Villiketut pääsivätkin iskemään heti jakson alkuun kaksi salamamaalia Huiman ollessa vielä henkisesti puoliajalla. Huiman selkäranka hieman nitkahti maalien seurauksena ja aivan viimeisin keskittyminen loisti poissaolollaan. Villiketut pääsi vielä kaunistelemaan lukemia yhden maalin verran ennen loppuvihellystä. Aivan kokonaista ottelua ei ehditty pelaamaan myöhästyneen aloitusajankohdan ja vuoron loppumisen seurauksena. Ottelu päättyi lukemiin 4-1.

Huiman ensimmäisen puoliajan esitys oli kokonaisuudessaan pirteää ja lupauksia antavaa. Sen pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan pelin osa-alueita vielä parempaan kuntoon kesää varten.

Region’s Cupissa vastaan PaRi A

Region’s Cupin ensimmäiset otteluparit on nyt arvottu ja Huima saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella Keski-Suomen Vitosessa pelaavan PaRi A:n. Ottelusta tiedotetaan tarkemmin, kun ajankohta tarkentuu.

kirjaudu